Access 2010 3/3
Auteur: Roger Frans
ISBN: 9789035612679
Prijs:
In het deel Access 2010 1/3 heb je de basisbegrippen van Access geleerd: tabellen, eenvoudige query’s, formulieren en rapporten. Je hebt ook relaties tussen tabellen aangebracht.
In het tweede deel Access 2010 2/3 heb je geleerd hoe we een toepassing kunnen opbouwen. We hebben hierbij gebruik gemaakt van macro’s, maar vooral van de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA). We hebben in dit deel in eerste instantie gewerkt met afhankelijke formulieren. Dit zijn formulieren die gebaseerd zijn op een tabel of query.
Je kan ook gebruik maken van onafhankelijke formulieren. In dat geval benader je de tabellen via programmacode. Indien je vanuit een programmeertaal tabellen uit een database benadert, gebruik je hiervoor het objectenmodel ADO (ActiveX Data Objects). Het objectenmodel geeft je ook de moge-lijkheid om tabellen, query’s, enz. te creëren via programmacode. Deze benaderingswijze staat centraal in dit derde deel.
Je leert in dit deel nog enkele extra technieken die je kan gebruiken in formulieren en rapporten: het maken van een welkomscherm, aanmaken van een uitgebreid zoekscherm, automatisch koppelen van een gegevensdatabase … Je leert ook hoe je een eigen lint ontwerpt.
We besteden in dit deel ook aandacht aan de interactie met andere toepassingen. We geven voorbeel-den waarin Access samenwerkt met Word, Excel en Outlook.
Ook de beveiliging van de gegevens komt aan bod. In Access 2010 staat het Vertrouwenscentrum centraal.
Je vindt op de cd-rom een hoofdstukje waarin we ingaan op de installatie van Access 2010.
Over de auteur
Roger Frans werkt in de hogeschool Thomas More en in het volwassenenonderwijs, het Hoger Instituut der Kempen te Geel. Hij geeft les en coördineert er diverse opleidingen voor bedrijven en andere organisaties. Hij is niet aan zijn proefstuk toe met dit boek.
Al zijn boeken zijn op eenzelfde principe gebaseerd. Concrete voorbeelden worden stap voor stap uitgewerkt en uitgelegd. Na elk hoofdstuk zijn oefeningen opgenomen waardoor de lezer zijn kennis kan toetsen en verfijnen. De lezer leert op die manier een pakket op een relatief eenvoudige manier doorgronden. Het is een werkwijze die door de meeste lezers/cursisten wordt geapprecieerd.